12/10 2017

Kom med tæt på byggeriet af Fjordforbindelsen Frederikssund

Her i oktober gentager vi ”På tur med projektchefen”, som er en oplagt mulighed for at komme helt tæt på det store byggeri af Kronprinsesse Marys Bro.


Efter efterårsferien bliver det igen muligt at besøge byggepladsen og få et bedre indblik i brobyggeriet.

I september blev der afholdt to arrangementer, hvor interesserede kunne komme med projektchef Henrik Vincentsen helt tæt på byggeriet af den kommende fjordforbindelse. Omkring 180 personer deltog.

”Der har været en overvældende opbakning til og interesse for vores arrangementer. Derfor gentager vi dem i oktober, da vi gerne vil fortælle om de mange forskellige aktiviteter, finesser og finurligheder, der er i forbindelse med projektet. Samtidig vil vi gerne give folk en mulighed for at komme tættere på det store byggeri,” siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

Temaerne for turene i oktober er de samme som sidst. Det er store arbejder, der er i gang og derfor ændrer det sig ikke så hurtigt.

Da vi går en mørkere tid i møde, er de kommende to ture planlagt til en varighed af en time og med start kl. 16.30, så vi undgår, at det bliver helt mørkt inden vi er færdige.

Datoerne er:

Tørslev Hage-siden:

Tirsdag den 24. oktober kl. 16.30, hvor turen starter fra byggepladsen ved Kystvej 57, og her vil destinationen være en tur ud på dæmningen og det spunsarbejde, der er gået i gang på land.

Frederikssundsiden:

Onsdag den 25. oktober kl. 16.30, hvor turen starter udenfor byggepladsen på Marbækvej 56. Temaet er byggepladsen og støbning af pæle og fundamenter. Vi tilbyder en guidet tur ind på byggepladsen, hvor deltagerne kan få et indblik i de arbejder, der er i gang.

Praktisk information:

Alle er velkomne.

Gåturen tager ca. 1 time.

Ingen tilmelding

Husk godt fodtøj

Mødested:

Frederikssundsiden: udenfor byggepladsen, Marbækvej 56, Frederikssund
Hornsherredsiden: Udfor byggepladsen ved Kystvej 57, Tørslev Hage. Det vil være muligt at parkere på byggepladsen
11. dec. 2017 13.18
Der bliver arbejdet til lands og til vands. I Roskilde Fjord er der seks flydende arbejdspladser. De bliver brugt i byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro. Båden Dophin flytter rundt på projektets flydende arbejdspladser. Seks pramme ligger i Roskilde Fjord. De er flydende arbejdspladser, hvorfra der bliver arbejdet med etableringen af højbroen. Når prammene skal have en ny placering, er der brug for slæbebåden Dolphin. ”Vores vigtige opgave er at bugsere prammene rundt, for de har ikke nogen motor. Vi flytter rundt på de seks flydende arbejdspladser, så de ligger de rigtige steder i forhold til byggeriet,” siger skipper Lars.
Læs mere
8. dec. 2017 10.34
Måske har du bemærket de både, der de sidste måneder har haft hjemme på Roskilde Fjord. Bådene er en del af Fjordforbindelsen og det store anlægsprojekt. En af dem er Transfer Vessel, der sejler projektets medarbejdere ud til fjordens arbejdsområder.
Læs mere
14. nov. 2017 13.50
I dag besøgte finansminister Kristian Jensen, borgmester John Schmidt Andersen og lokalpolitiker Hans Andersen Fjordforbindelsen Frederikssund. De fik en gennemgang af projektet og en rundvisning på byggepladsen. For en stund var jakkesæt og slips skiftet ud med hjelm og sikkerhedssko.
Læs mere
8. nov. 2017 12.09
Fjordforbindelsen Frederikssund er klar til at finde den leverandør, der skal stå for Danmarks første free flow betalingsanlæg – altså et betalingsanlæg uden bomme og hvor man ikke skal sænke farten, når man passerer. Anlægget skal etableres ved Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord, der åbner i slutningen af 2019.
Læs mere
30. okt. 2017 11.20
De midlertidige dæmninger på begge sider af Roskilde Fjord står lige nu under vand, men heldigvis er vandstanden begyndt at falde. Snart kan vi begynde at pumpe vand væk, få overblik over og udbedre skaderne. Vores entreprenør var heldigvis godt...
Læs mere
25. okt. 2017 13.15
Tusindvis af genstande er blevet udgravet nær Frederikssund og på Hornsherred. Arkæologer fra Museumskoncernen ROMU har gjort store og små opdagelser, inden anlægsarbejdet med Kronprinsesse Marys Bro gik i gang. To dage i november kan interesserede borgere komme tæt på det arkæologiske arbejde.
Læs mere
19. okt. 2017 09.40
Nu kan du følge byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro, livet på byggepladsen og de store maskiner i aktion på nærmeste hold. I forbindelse med byggepladsen på Frederikssund-siden har Fjordforbindelsen Frederikssund etableret...
Læs mere
12. okt. 2017 06.39
Her i oktober gentager vi ”På tur med projektchefen”, som er en oplagt mulighed for at komme helt tæt på det store byggeri af Kronprinsesse Marys Bro.
Læs mere
5. okt. 2017 10.43
Når Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord åbner i 2019, bliver det med et såkaldt free flow betalingsanlæg, altså et betalingsanlæg uden bomme og hvor man ikke behøver at sænke farten, når man passerer. Fjordforbindelsen Frederikssund ønsker input fra markedet til betalingsanlægget inden det endelige udbudsmateriale offentliggøres og inviterer alle potentielle leverandører til informationsmøde om udbudsprocessen.
Læs mere
29. sep. 2017 10.45
Den kommende motortrafikvej skal på Tørslev Hage ligge under terræn. For at grave vejen ned skal der etableres støttevægge til at holde på jorden. Det arbejde begynder nu og står på frem til slutningen af foråret 2018.
Læs mere