19/1 2017

Velbesøgt informationsmøde

Omkring 500 borgere valgte at deltage i Vejdirektoratets informationsmøde om de forestående anlægsarbejder på Fjordforbindelsen Frederikssund i går, og dermed få en opdatering på, hvad der kommer til at ske de kommende måneder.

Mødet startede med en gennemgang af, hvordan Vejdirektoratet planlægger at bygge højbroen og anlægge motortrafikvejen. Projektchef Henrik Vincentsen havde fokus på, at få fortalt naboer og andre interesserede om tidsplanen for, hvad sker hvornår samt hvilke gener arbejderne vil give både i form af støj og trafikale gener.

VD’s ”Mine Craft”

På projektet er der lavet en 3D visualisering af Tørslev Hage, og lige som i bedste computerspillestil kan man ”gå rundt i modellen” og se hvordan virkeligheden på Tørslev Hage bliver efter projektet er afsluttet. Der var stor efterspørgsel efter at prøve programmet blandt deltagerne i mødet, og for mange var det en øjenåbner at se projektet og ens matrikel på den måde.

Se billeder fra aftenen i Frederikssund


02.11.2016
I næste uge går vores entreprenør i gang med de supplerende geotekniske undersøgelser af undergrunden på fjorden. Undersøgelserne skal give eksakt viden om fjordbundens beskaffenhed og dens bæreevne. Alt sammen vigtig information til detailprojektering af den kommende bro.
Se mere
31.10.2016
I dag har vores entreprenør afleveret en færdig adgangsvej mellem Frederikssundsvej og Marbækvej.
Se mere
13.10.2016
Det er et stort projekt, at bygge en bro som Kronprinsesse Marys Bro - det kræver alt fra undersøgelser og udgravninger til arkæologi og asfalt. Få et hurtigt overblik over den spændende proces, der startede i 2007 og slutter i 2019.
Se mere
11.10.2016
Når der bygges nye veje, er udgravningsarbejdet næsten altid med til at afsløre en masse nyt om Danmarks fortid. Udgravningerne ved den nye fjordforbindelse er ingen undtagelse.
Se mere
03.10.2016
Vejdirektoratet har i dag indgået kontrakt med et europæisk joint venture om milliardopgaven med at bygge en ny højbro og motortrafikvej over Roskilde Fjord syd for Frederikssund.
Se mere
01.10.2016
Det er ikke så tit der gennemføres arkæologiske undersøgelser til vands, men der, hvor højbroen skal bygges, har Vikingeskibsmuseet fra Roskilde gennemført såkaldte marinarkæologiske undersøgelser i Roskilde Fjord i 2014 og 2015.
Se mere
13.09.2016
Det kræver planlægning, tålmodighed og forsigtige fingre, når arkæologerne endevender jorden under den kommende fjordforbindelse.
Se mere
09.09.2016
Fem Joint Ventures blev kvalificeret, fire bød på opgaven, og nu har Vejdirektoratet fundet det Joint Venture, som tilbydes opgaven med at bygge den nye bro mellem Frederikssund og Hornsherred.
Se mere
24.04.2016
Mandag den 25. april satte selskabet Fjordforbindelsen Frederiksund, officielt arbejdet med en motortrafikvej og en ny bro over Roskilde Fjord i gang.
Se mere
01.12.2015
At broen bliver døbt Kronprinsesse Marys Bro er ingen tilfældighed. Borgerne i Frederikssund og omegn har nemlig selv været med til at navngive den kommende bro over Roskilde Fjord.
Se mere