Fjordforbindelsen Frederikssund når nu endnu en stor milepæl. På mandag ankommer de første elementer til brodækket til Kronprinsesse Marys Bro til Frederiksværk Havn. De store betonelementer vejer hver mellem 99 og 113 ton, og de skal efter ankomsten i Frederiksværk fragtes videre til Frederikssund på specialtransporter.


Mandag den 5. marts klokken cirka 9.00 forlader det første broelement Frederiksværk Havn med retning mod Frederikssund på en ekstra lang lastbil.

Ruten for transporterne er fra Frederiksværk Havn via rute 16/Hundestedvej/Hillerødvej til Lille Kregme, og derfra ad Frederikssundsvej/Rute 211 til den nye adgangsvej til Fjordforbindelsen syd for jernbanen.

”Det bliver noget af et syn. Lastbilen er cirka 30 meter lange og skal fragte et ekstremt stort og tungt element. Vi kommer til at genere trafikken på ruten, fordi lastbilen kører langsomt. Vi har flyttet skilte for at få plads, og den første tur skal vise, om vi har fået rykket nok rundt på vejudstyret,” siger Henrik Vincentsen, projektchef i Vejdirektoratet.

”Den sværeste del på ruten bliver turen gennem rundkørslerne på strækningen. Her skal transporterne helt ned i fart, og trafikken standses af følgebiler. Derfor håber vi, at vores medtrafikanter vil være tålmodige og respektere, at transporterne kører meget langsomt,” siger Henrik Vincentsen.

Transporterne må køre med en hastighed på maksimalt 45 km/t, når de er fuldt lastet.

Den forventede ankomst for den første lastbil til byggepladsen i Frederikssund er klokken cirka 10.30 efter en køretur på ca. halvanden time.

”Brodækket på Fjordforbindelsen kommer til at bestå af i alt 492 elementer, så vi skal altså gentage disse transporter 492 gange over det kommende år. På mandag nøjes vi med de to første transporter,” siger Henrik Vincentsen.

Mandag den 5. marts ankommer i alt 12 brodæk-elementer til Frederiksværk Havn. På dagen vil de første to elementer blive fragtet til byggepladsen i Frederikssund. De resterende elementer vil i løbet af uge 10 blive fragtet til byggepladsen med 2-3 daglige transporter.


Her kan du se transporterne på ruten

Frederiksværk
Ved rundkørslen mellem Hillerødvej, Sandskårsvej og Karlsgavevej og fra parkeringspladsen ved McDonald’s.

Kregme
Fra Hillerødvej fx fra parkeringspladsen ved Netto eller Uno-X.

Frederikssund
Fra udsigtsplatformen ved byggepladsen.

Fakta om fjordforbindelsen og betalingsanlægget

Fjordforbindelsen bliver en knap 10 km lang 4-sporet motortrafikvej syd for Frederikssund og knap 1,4 km vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.

Kronprinsesse Marys bro vil blive en betalingsbro. Betalingsanlægget vil være det første free flow betalingsanlæg i Danmark.

Projektets samlede budget udgår cirka 2 mia. kr., og den nye fjordforbindelse og betalingsanlægget forventes åbnet ultimo 2019.