Mens mange slapper af og nyder sommerferien, er der fuld aktivitet på byggepladsen. Der bliver arbejdet på både vejanlæg og Kronprinsesse Marys Bro.

Ved fjorden er den store montagekran ved at blive skubbet ud på næste bropille, som er bropille 15. I morgen tirsdag fortsætter arbejdet med at montere de to første broelementer ovenpå selve bropillen. Herefter arbejdes der kontinuerligt med de resterende 28 broelementer.

De 100 tons tunge broelementer vil skiftevis blive monteret på hver side af de to midteelementer, der er monteret på selve bropillen, så der til sidst er 14 broelementer på hver side af bropillen. Arbejdet går hurtigt og er allerede efter to spænd, som de 30 broelementer samlet kaldes, oppe i max. hastighed.

”Vi har brugt knap 14 dage på det sidste spænd mellem bropille 17 og 16. Arbejdet glider rigtig godt, og vi har hurtigere end forventet fået den rette rutine på plads. Efter montering af de to første spænd er vi således oppe i vores max. hastighed,” siger projektchef Henrik Vincentsen.

Brodækket på Kronprinsesse Marys Bro består af i alt 492 broelementer.

Hør projektchef Henrik Vincentsen fortælle om processen