Måske har du bemærket de både, der de sidste måneder har haft hjemme på Roskilde Fjord. Bådene er en del af Fjordforbindelsen og det store anlægsprojekt. En af dem er NH Transfer, der sejler projektets medarbejdere ud til fjordens arbejdsområder.

NH Transfers vigtige opgave, er opgaven som redningsfartøj. Båden skal være klar og hjælpe, hvis der sker en ulykke på fjorden.

Besætningens hovedopgave i det daglige er dog af en mindre dramatisk karakter. Skipper Lars og den øvrige besætning sejler projektets medarbejdere hen til de pramme, hvorfra der arbejdes. Og de holder styr på, hvor mange medarbejdere, der er på vandet, hvis en ulykke skulle ske, og folk skal reddes.

En tur fra byggepladsen på Marbæk til Tørslev Hage tager cirka en halv time i bil, men NH Transfer kan krydse fjorden på to minutter. Derfor sejler de også projektfolk over på den anden side af fjorden.

”Vi har mellem 20-30 ture om dagen på en almindelig dag, men når der bliver gravet ud i fjorden, sejler vi kontinuerligt frem og tilbage. Så har vi teknisk måleudstyr ombord for at måle, hvor meget sediment, der kommer i vandet fra gravearbejdet,” siger Lars, skipper på NH Transfer.

Lars og bedstemanden Jørgen holder også et vågent øje på vandet. De holder øje med, at ingen uvedkommende kommer inden for den forbudszone, der er udlagt i forbindelse med anlægsprojektet. Hvis en kajakroer eller andre kommer for tæt på anlægsaktiviteterne, bliver de kontaktet af NH Transfer, så der ikke opstår en farlig situation på vandet.

NH Transfer har været en del af Fjordforbindelsen siden august.