Store anlægsprojekter er også lig med arkæologisk arbejde. Inden de store anlægsmaskiner begynder at grave i jorden, skal den undersøges af arkæologer. Siden 2015 har arkæologer fra ROMU arbejdet for at undersøge undergrunden, inden anlægsarbejdet med Kronprinsesse Marys Bro over Roskilde Fjord kunne gå i gang.

I jorden ved Frederikssund og Dysseholm har arkæologerne fundet spændende fortidsminder fra både sten-, bronze- og jernalder. Der er fundet tusindvis af genstande fx potteskår, flintarbejder, en thorshammer og rester af begravelser. Udgravningerne har også budt på et uventet, stort fund. Syd for Frederikssund gemte undergrunden på et palisadeanlæg, der fik en fornem plads på Slots- og Kulturstyrelsens liste over arkæologiske ”Top 10” fund i 2016.

To dage i november kan interesserede borgere og naboer komme tæt på arkæologernes arbejde og metoder og se nogle af de lokale fund fra området, når Palle Østergaard Sørensen, arkæolog fra ROMU, fortæller om arbejdet ved Roskilde Fjord og de fund, som arkæologerne har gjort.

Museumskoncernen ROMU og Fjordforbindelsen Frederikssund står bag de arkæologiske arrangementer.

Tid og sted

De arkæologiske arrangementer finder sted onsdag den 8. november og onsdag den 22. november begge dage kl. 19-20.30 i Fjordforbindelsens informationscenter, Bymidten 10, 4050 Skibby.

Tilmelding

Det er gratis at deltage.

Af hensyn til et begrænset antal pladser opfordres interesserede til at tilmelde sig hurtigst muligt.

Tilmelding til onsdag den 8. november.

Tilmelding til onsdag den 22. november.