Nye oplevelser i udstillingerne om Fjordforbindelsen Frederikssund
Bliv helt opdateret på byggeriet af Kronprinsesse Marys Bro i et af de to informationscentre på hver side af Roskilde Fjord. Udstillingerne er netop blevet fornyet, så de viser det, der sker på byggepladsen netop nu. Oplev blandt andet en 3D-model af en af bropillerne.
Byggeriet af den nye forbindelse over Roskilde Fjord udvikler sig hele tiden. Nu tager Kronprinsesse Marys Bro for alvor form med bropiller, der synligt skyder op af vandet. Samtidig er aktivitetsniveauet på byggepladsen inden længe på sit højeste med maskiner og mennesker, der arbejder på højtryk i fjorden og på land. Informationscentrene, som er placeret på hver side af fjorden, skal gøre dig i stand til at følge byggeriets proces tæt, og derfor er udstillingerne for nylig blevet opdateret.
”Som noget helt nyt kan du opleve en mere end to meter høj 3D-model af en af bropillerne samt brodæk og du kan få et indblik i hverdagen på byggepladsen via medarbejderportrætter, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.
I begge informationscentre kan du blive klogere på selve byggeriet af broen og få viden om for eksempel den store montagekran, som løfter broelementerne på plads. Du kan også møde nogle af de mennesker, som bygger Fjordforbindelsen Frederikssund via fotos og film. 20 nationaliteter fra fire kontinenter er samlet på byggepladsen.
”I informationscenteret i Skibby er der en skærm, hvor man kan se live billeder fra byggeriet, mens du i Frederikssund kan se, hvor langt broen er kommet med egne øjne. Fra informationscentret i Frederikssund kan du på få minutter spadsere til en udsigtsplatform, som giver dig overblik over hele byggepladsen,” fortsætter Leif Tullberg.
Sideløbende med opdatering af informationscentrene har Frederikssund Kommune sammen med Fjordforbindelsen Frederikssund udviklet en ny version af det undervisningsmateriale, der tilbydes folkeskoleklasser i Frederikssund Kommune.
”Undervisningsmaterialet skal følge udviklingen i projektet, og derfor skal skoleeleverne nu til at støbe beton ligesom vi på projektet støber fundamenter og bropiller. Målet er, at eleverne kan arbejde med naturfag i praksis samt at børn og unge får kendskab til regionens største infrastrukturprojekt,” slutter Leif Tullberg.
Læs mere om infocentrene og undervisningsmateriale og se åbningstider: Link