Mød Simonas Minikevicius

Hvilken rolle har du på projektet?

Jeg er en af landmålerne på projektet og arbejder med bygværker, vejarbejder og jordarbejder. Jeg er inde over de opgaver, som kræver måling og udregning af en position, af højder og volumen af de forskellige arbejder.

Hvordan ser en almindelig dag ud for dig?

Vi starter på kontoret, hvor vi gennemgår dagens opgaver med vores leder og kolleger. Vi gennemgår, hvilke metoder vi skal bruge i opgaverne og taler om mulige udfordringer. Vi vender også, hvordan vi løser de mulige udfordringer, vi kan støde på. Derefter forbereder vi opgaverne inden døre, inden vi går i gang med arbejdet i marken.

Et bygværk skal være i overensstemmelse med designkoordinatorer. Vi skal tjekke og markere det rette niveau, hvor betonen skal støbes. Vi bruger målepunkter i området, når vi skal udregne, den mængde jord, der for eksempel er blevet fjernet i forbindelse med et bygværk.

Hvorfor har du valgt at komme til Danmark og arbejde på den nye fjordforbindelse?

Jeg læste på Aalborg Universitet, hvor jeg tog min kandidatgrad inden for ledelse i byggebranchen. Valget stod mellem Danmark eller Sverige. Min underviser på min bacheloruddannelse havde tidligere besøgt Aalborg Universitet og talte godt om stedet, så jeg valgte Danmark. Som færdiguddannet søgte jeg primært job i Dannmark og i de andre skandinaviske lande – og så fik jeg job hos RBAI, flyttede til København og blev en del af det her projekt.

Hvad er det bedste ved at være med til at bygge fjordforbindelsen?

Jeg nyder at arbejde på projektet. Det er mit første store projekt, så jeg kan mærke, at jeg får masser af erfaring her. Jeg har det også virkelig godt med mine kolleger. Det virker som om, alle er meget involveret i projektet, og alle er klar til at hjælpe med de udfordringer, vi møder i hverdagen.

Når jeg tænker på Danmark, tænker jeg …?

Hygge, blæst, regn, cykler og vikinger.

Simonas Minikevicius fra Litauen har læst på Aalborg Universitet og flyttede til København for at arbejde som landmåler på Fjordforbindelsen.